Close
Билтен
Email:

MediaDotCom – (Стратегија, Дизајн, Програмирање)

Како професинално веб студио нудиме специјализирани веб решенија во зависност од замислите и желбите на клиентите, но и најважно од се како готови решенија ги предаваме брзо и навремено. Без разлика дали сте мала и голема компанија, MediaDotCom може да Ви помогне при Вашето присуство на интернет, со изработка на веб решенија кое ќе ги задоволи Вашите барања и барањата и очекувањата на клиентите.
Ако Вашата цел е презентација на информации, производи, е-commerce или било какви други online услуги, тогаш со сигурност ви тврдиме дека посетителите на Вашиот веб портал ќе уживаат во интуитивно, уникатно и најважно од се лесно за користење веб решение. Сето тоа го постигнуваме со комбинација на стручноста на нашите графички дизајнери, специјализирани програмери, бизнис менаџерите итн ...
Секое од нашите веб решенија вклучува и софтвер за управување со содржините на Вашиот веб портал, популарно наречено Content Management System – CMS.
Нашиот софтвер за управување со содржините ви нуди комплетна контрола на целиот портал. Може да креирате и внесете нов производ, нови артикли, нови содржини .... Исто така сите веќе креирани страници можат да бидат едитирани во едноставна и лесна за користење средина (многу слична со користењето на Вашиот текст процесор) и сето тоа само преку Вашиот интернет пребарувач.
Нашите веб решенија ги вклучуваат следниве параметри:

  • Изработка на професионално и уникатно графичко решение
  • Имплементација на база на податоци: Microsoft SQl, MySql, Microsoft Access,
  • Oracle во зависност од барањата на клиентот
  • Професионално и оптимизирано програмирање: ASP, PHP, .NET, JAVA, JavaScript, PERL, PYTHON
  • Пријавување на светски познатите пребарувачи, како и оптимизација на веб решението со цел да биде секогаш меѓу првите резултати од пребарувањето

Во зависност од барањата на клиентот решенијата ги оптимизираме во зависност од тоа дали се хостирани на Microsoft или Linux платформа.

FLASH дизајн и мултимедиа

При креирањето на врвни, професионални и уникатни веб дизајн решенија нема подобро нешто од користењето на Flash веб дизајнот и Flash анимациите. Нашите специјалисти располагаат со врвни познавања на оваа нова и револуционерна веб технологија. MediaDotCom е посебно насочена кон користењето на оваа нова веб технологија, и можеме да изработиме:

  • едноставни flash презентации
  • секаков тип на анимирани веб банери
  • почетни (интро) страници, анимирани во flash технологија
  • софистицирани и комплетни веб решенија

Media Dot Com веќе има искуство во изработката на ваквите веб решенија, а процесот на изработка не запира се додека клиентот не го добие саканиот резултат.

0b2fde0c-fc14-4658-81a4-93fd511125df.png

The flexibility offered with Microsoft SharePoint application development makes it ideal for integrating with enterprise legacy systems. Many businesses underutilize SharePoint, failing to leverage its capability as a web platform, enterprise search, business intelligence, enterprise content management, and social networking.

Information is power and getting that into the hands of those that need it is key. Using Microsoft SharePoint Server you can deliver information in ways that drive your organization to success. With SharePoint technology, you can provide solutions that make it easier for you to increase productivity, cut costs and respond rapidly to business needs. With a single, extensible platform for Intranet, Extranet and Internet solutions, SharePoint Server helps you - and your customers - realize faster returns on your investments.

b1017e55-904a-4566-afe9-e31cb99ef16f.png

Mountains of data are rendered useless if they’re inaccessible and not interactive. Database management with SQL server data integration is a breeze, however, and its customizable and extendable nature make it a critical component to business intelligence solutions.

ae1e43e8-97c2-4886-b121-4ae37c9719a5.png

Microsoft Lync is an enterprise-ready unified communications platform. With Lync, users can keep track of their contacts’ availability, send an IM, start or join an audio, video, or web conference, or make a phone call, all through a consistent, familiar interface. Lync is built to fully integrate with Microsoft Office. The Microsoft Lync desktop client is available for Windows and for Mac and mobile versions are available for Windows Phone, iPhone/iPad, and Android devices.

7ff585cb-0b1e-425c-b074-691730664abf.jpg

Microsoft Forefront delivers comprehensive, end-to-end solutions, both on-premises and in the cloud, to help protect users and enable secure access virtually anywhere. With our integrated portfolio of protection, identity, and access products, you can help secure your environment and manage access across data, users, and systems.

MediaDotCom's 12-year history of application integration services in and around the Microsoft platform makes us an ideal partner for Forefront integration. MediaDotCom’s experience makes us the right partner for the job.

c01960a5-2107-455f-9326-06f4923fd351.png
Microsoft Exchange

Microsoft Exchange furnishes companies with e-mail, calendar, and contacts on the Computer, mobile & internet, so staff members can remain linked and synchronized with existing data. It also offers Anti-spam protection with constant updates which helps protect against junk e-mail and phishing risks and wide array of storage variations which award the users with more robust and functional mail boxes apart from the support for internet browsers and equipment.

As a technology provider of system integration services, MediaDotCom provides Microsoft Exchange Migration, Integrations, Administration etc.